Gå direkt till innehåll
Lena Häggström kliver in som ny rektor på Thoren Framtid Vita Vidderna, Kiruna i augusti.
Lena Häggström kliver in som ny rektor på Thoren Framtid Vita Vidderna, Kiruna i augusti.

Nyhet -

Hon blir ny rektor på Vita Vidderna i Kiruna

Det blir rektorsbyte på Vita Vidderna, Kiruna till hösten. Den 1 augusti tar Lena Häggström över efter Tomas Kyrö.
- Jag tycker hela Thorenkonceptet känns jättespännande. Jag tycker mycket om att samarbeta och driva på för en utveckling, säger den tillträdande rektorn.

Lena Häggström är född Kirunabo och har jobbat som lärare i snart 25 års tid. Hon är utbildad 1-7-lärare men har nästan alltid jobbat på lågstadiet. Sedan 2013 har hon varit både klass- och Förstelärare på Nya Raketskolan i Kiruna. Försteläraruppdraget, samt att hon jobbat som utvecklingsledare på skolan, har väckt intresset av att leda kollegor och inspirera till utveckling.
Så när hon den 1 augusti ska kliva på sin första rektorstjänst på F-3-skolan Vita Vidderna så känner hon stor glädje inför uppdraget.
- Det här känns jätteroligt. Jag har ju undervisat elever i många år men de senaste åren har jag känt mer och mer att det som motiverar mig är att leda och inspirera andra kollegor. Det är åt det hållet jag vill dra och därför känns det här spännande.
- De senaste åren har jag också arbetat kooperativt med mina elever och jag ser samarbete, både i elevgruppen och bland mina kollegor, som en självklar väg till framgång. Jag tycker om att se undervisningen utvecklas och brinner för att se nya möjligheter i elevernas lärande.

Vita Vidderna har funnits sedan 2001 och förvärvades av ThorenGruppen AB (vars för- och grundskolor sorteras in i Thoren Framtids verksamhet) i december 2019. Lena har alltid jobbat inom den kommunala skolan men har lite koll på sin nya skola och arbetsgivare. 

- Jag är ju född Kirunabo så jag känner ju till skolan. Jag vet att de har en utomhuspedagogik och att de haft stor framgång gällande elevresultat och har en stor andel behöriga lärare, säger Lena som tycker Thorenkonceptet känns spännande.

- Jag är ju ingen som står och stampar i samma fotspår utan jag gillar utveckling och där ligger ju Thorengruppen hela tiden i startgroparna, de är hela tiden villiga att tänka nytt och jobba målinriktat för att bli lite bättre, säger den tillträdande rektorn. 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Christine Rosencrantz

Christine Rosencrantz

Presskontakt Kommunikationschef 076-877 19 00

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.