Gå direkt till innehåll
Här är 9 av 15 som kommit in på hockeygymnasiet. Övre rad fr.v: John Konradsson, Rasmus Ekström, Joakim Johansson, Oscar Lundberg, Axel Sjöström, Emil Kohlström. Nedre rad fr v: Toni Laakonen, Albin Ringborn, Rasmus Lindström.
Här är 9 av 15 som kommit in på hockeygymnasiet. Övre rad fr.v: John Konradsson, Rasmus Ekström, Joakim Johansson, Oscar Lundberg, Axel Sjöström, Emil Kohlström. Nedre rad fr v: Toni Laakonen, Albin Ringborn, Rasmus Lindström.

Nyhet -

Hockeygymnasiet på TBS Umeå fyller på med 15 nya spelare i höst

15 nya elever in. Till hösten är hockeygymnasiet på Thoren Business School i Umeå fulltecknat med tre årskullar.
- Det har fungerat över förväntan, säger Tomas Sandlin, huvudtränare och mentor på hockeygymnasiet.

Nu är det klart vilka 15 elever som kommit in på hockeygymnasiet på Thoren Business School i Umeå till hösten. Som vanligt är det stort fokus på lokala förmågor där 11 av 15 elever kommer från Umeåregionen, två kommer från Lycksele SK samt två är från utanför Västerbotten.

- Det är ju därför vi finns. Syftet är ju att ge fler lokala spelare chansen att satsa på utbildning och ishockey samtidigt. Men vi har även kryddat anrättning med en kille från Stockholm och en från Norrbotten, grupp-processerna blir lite annorlunda om det kommer in någon spelare utifrån, säger Tomas Sandlin.

Hockeygymnasiet på TBS Umeå startades hösten 2019 och bedrivs i samarbete med Tegs SK. När skolan drar i gång till hösten så har hockeygymnasiet tre fulla årskullar men har också växt på ledarsidan. Huvudtränaren och mentorn Tomas Sandlin kompletteras sedan i höstas också av Patrik Rainersson, som är ansvarig för rekryteringen, är med på alla ispass och som har en gedigen ishockeybakgrund.

- Det är otroligt värdefullt. Patrik tillför energi och kunskap. Han har lång och stor erfarenhet av ungdoms- och juniorishockey och har också tränat A-lag, så han vet vad som krävs. Vi kör träningsgrupperna varannan gång så det blir lite omväxling för spelarna, säger Tomas Sandlin.

Här är spelarna som börjar årskurs 1 på Hockeygymnasiet i höst

Axel Sjöström, Tegs SK
Joakim Johansson, Tegs SK
Oscar Lundberg, Tegs SK
Rasmus Ekström, Tegs SK
Anton Nilsson, IF Björklöven
Emil Kohlström, MV, IF Björklöven
John Konradsson, IF Björklöven
Ludvig Granholm, IF Björklöven
Lukas Ingvarsson, IF Björklöven
Nic Eskilsson, IF Björklöven
Simon Strehlenert, IF Björklöven
Albin Ringborn, Lycksele SK
Rasmus Lindström, Lycksele SK
Toni Laakonen, MV, Älvsbyn
Mattias Lyckheim, Åkersberga

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.