Gå direkt till innehåll
Gülse vill skapa gemenskap bland unga i Botkyrka

Nyhet -

Gülse vill skapa gemenskap bland unga i Botkyrka

Polisen har gjort bedömningen att 22 områden i Sverige är så kallade "särskilt utsatta". Ett av dessa områden är Botkyrka där Gülse Capan bor. Den bilden av området är inget som Gülse själv håller med om, som nu vill göra skillnad vilket redan har resulterat i ett pris för sitt engagemang.

- Majoriteten av människorna där gör ju gott i samhället så det är absolut ingen "no-go zone" utan bara en massa trevliga människor.

När kommunen valde att stänga ner mötesplatser i området, som fungerat som en trygg plats för många unga, bestämde sig Gülse för att agera. Med hjälp av de goda krafterna som finns i Botkyrka vill hon skapa en gemenskap som i nuläget saknas.

Hennes plan är att forma en social plattform där ungdomar kan hjälpa andra ungdomar med allt ifrån läxhjälp till att hitta motivation till att förverkliga sina drömmar.

- Alla är inte lyckligt lottade att ha någon som pushar en och som ger en självförtroende, den här sociala plattformen kan göra det.

Att inspirationen kommer hemifrån syns tydligt när man träffar Gülse som gång på gång lyfter sin familj som en förebild.

- Mina föräldrar har alltid uppmuntrat mig och varit med och bidragit till samhället och därifrån har jag fått min inspiration till att hjälpa andra, som inte har samma bra bakgrund som jag.

Hennes engagemang har uppmärksammats av andra och i augusti mottog hon Botkyrkas barn- och ungdomskulturpris för sitt engagemang.

- Det är mitt största mål, att vi lyfter upp alla ungdomar, tillsammans. För delad glädje är dubbel glädje, avslutar Gülse.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.