Gå direkt till innehåll
Yrkesgymnasiet har öppnat upp i Norrköping.
Yrkesgymnasiet har öppnat upp i Norrköping.

Nyhet -

Flygande start för Yrkesgymnasiet i Norrköping

Yrkesgymnasiet har tagit plats i Norrköping – och fått en flygande start på Södra Promenaden.
- Personalen brinner verkligen för det här och gör allt för att eleverna ska må bra och trivas, säger rektorn Stefan Hedlund.

Yrkesgymnasiet huserar på fjärde våningen i Gamla lasarettet, som numera är något av ett utbildningscentrum. En förskola, en grundskola, ett studentboende och ett gymnasium inryms redan i byggnaden som nu alltså också kompletteras med Yrkesgymnasiet.

- Det är ett spännande område och en anrik byggnad så det känns som att vi hör hemma här, säger Stefan Hedlund.

Den första tiden på skolan har varit positiv där eleverna hann med både en incheckning och en kickoff innan den officiella skolstarten. Även lärarlaget svetsades samman, bland annat via en kickoff och montering av de sista pusselbitarna på den nya skolan.

- På första samlingen satt vi på en picknickfilt i ett dammigt klassrum och att personalen till och med skruvat ihop möbler tillsammans här på skolan svetsar ju samman gruppen. Personalgruppen brinner verkligen för det här och gör allt för att eleverna ska må bra och trivas, berättar Stefan Hedlund som nu är redo att jobba hårt för att etablera Yrkesgymnasiet i Norrköping.

- Ett gott rykte och hög kvalitet är det enda vi kan leva på. Nöjda elever och att de gör bra ifrån sig på praktiken, det är nyckeln till framgång för oss.

Yrkesgymnasiet har fyra program detta premiärår där yrkessalarna är integrerade i lektionssalarna.

- Det är jättespännande, sedan ska vi inte glömma att det verkliga klassrummet är ute på en riktig arbetsplats, säger Stefan Hedlund, rektor på nystartade Yrkesgymnasiet i Norrköping.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.