Gå direkt till innehåll
Högstadieeleverna på Thoren Framtid Karlstad börjar beställa sin skolmat via en app från leverantören MYFOODS.se.
Högstadieeleverna på Thoren Framtid Karlstad börjar beställa sin skolmat via en app från leverantören MYFOODS.se.

Nyhet -

Digital lösning ska minska matsvinnet i Karlstad

Matsvinnet ska minska och eleverna bli mättare. Nu kan eleverna på Thoren Framtid i Karlstad förbeställa sin skolmat varje vecka via en ny app från skolmatsleverantören MYFOODS.se.

Ett av ThorenGruppens hållbarhetsmål är att servera god, nyttig och hållbart producerad mat samt minska matsvinnet. Målet är att matsvinnet ska minska med 30 procent till 2025 och 50 procent till 2030.

På Thoren Framtid i Karlstad testar man nu en spännande digital lösning. Där ska nämligen högstadieeleverna nu välja och förbeställa vilken mat de ska äta varje vecka. Eleverna beställer maten via en app som leverantören MYFOODS.se tagit fram. De kan välja mellan tre rätter per dag och elevernas beställningar underlättar mycket för leverantören i sitt planerings- och hållbarhetsarbete.

- Vi har kört det här systemet analogt ett tag under våren och vi har märkt att det blir skillnad. Det blir mindre matsvinn och rester vilket är bra för oss, eleverna och för samhället. Det här blir ju också ett sätt för oss att få svart på vitt vilka maträtter som är populära och som barnen tycker om, säger Anas Al Akkad på MYFOODS.se i Karlstad.

Under våren har högstadieeleverna som sagt beställt mat ”analogt” varje vecka. Själva skolmatsappen har precis börjat användas i skarpt läge och rektor Marina Edman Hellgren tycker det känns som ett bra upplägg för högstadieeleverna.

- Det känns som en win-win. Eleverna äter förhoppningsvis mer och slänger mindre så att det blir mindre svinn, vilket är bra ur hållbarhetssynpunkt, säger Marina Edman Hellgren, rektor på Thoren Framtid i Karlstad.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.