Gå direkt till innehåll
Astars bidrag värmer Västerås hemlösa i vinter

Nyhet -

Astars bidrag värmer Västerås hemlösa i vinter


Vintern och kylan är här. Tack vare hjälp och stöttning från Astar kan nu Stadsmissionen i Västerås ha extra öppet under helgerna i vinter. 
- Det känns väldigt bra, säger Magnus Uhlin, direktor på Stadsmissionen i Västerås.

Det finns ungefär 700 hemlösa människor i Västerås. För dessa är den kalla vintern en extra utsatt tid. Stadsmissionen – som normalt håller öppet måndag till fredag – vill därför även ha öppet även på helgerna under vintern, något som nu är möjligt tack vare hjälp från Astar och dess restaurangutbildning.

- Vi skänker en viss procent av intäkterna från lunchen på vår egen lunchrestaurang varje dag till Stadsmissionen. Det känns väldigt bra att kunna göra detta, det är något som betyder så väldigt mycket för de här människorna som inte har ett hem, säger Anders Jansson, yrkeslärare inom restaurang på Astar.

Tack vare Astars bidrag på cirka 55 000 kronor kan nu Stadsmissionen i Västerås ha öppet lördagar under fyra kalla vintermånader. Dessutom ska Astar också servera julbord till Stadsmissionen och de hemlösa i år.

- Det är tre företag som sponsrat oss och Astars bidrag gör att vi kan ha öppet hälften av den här perioden, de två andra företagen står för den andra hälften, säger Magnus Uhlin som är tacksam över stödet.

- Det är många som brinner för att kunna hjälpa till lokalt. Men naturligtvis så ju mer resurser och engagemang vi får desto större skillnad kan vi göra, och behoven är klart större än vad resurserna är, säger Magnus Uhlin. 

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Niklas Westman

Niklas Westman

Presskontakt Informationschef 010-331 08 36

Relaterade nyheter

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 000 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.