Gå direkt till innehåll
Astar Solna samarbetar med Thoren Business School och Yrkesgymnasiet

Nyhet -

Astar Solna samarbetar med Thoren Business School och Yrkesgymnasiet

Tomteboda blir ett stort utbildningscenter när ThorenGruppen växer så det knakar. När två gymnasiekoncept och Astars vuxenutbildningar nu håller till i samma byggnad kommer fördjupade samarbeten att möjliggöras. Först ut är ett samarbete kring skolmaten, som kommer att lagas av Astar.

Äntligen har gymnasieskolorna Thoren Business School och Yrkesgymnasiet i Solna slagit upp sina portar. Tillsammans med Astar kommer skolorna att dela de helt nyinredda lokalerna i Tomteboda, ett projekt som har planerats en längre tid.

Med så många utbildningar i samma byggnad blir matsalen den viktigaste knytpunkten för alla studenter och kursdeltagare. Nu kommer de som går Astars restaurang- och livsmedelsutbildningar att få chansen att lära sig i ett äkta storkök när de lagar mat till eleverna på skolan.

Francois Kaemmerle, rektor för Astar Solna, har höga ambitioner med samarbetet.

– Elevernas framgång bygger på vilken mat de får, därför lagar vi mat med hög ambition och bra råvaror, berättar han.

– Våra elever som går kockutbildningen får arbeta i skarpt läge i produktionsköket. Det är ett helt nytt kök med nya maskiner som vi tillsammans byggt upp. Thoren Business School och Yrkesgymnasiet Solna är nu en stor del i processen då de är våra fantastiska gäster varje dag, avslutar Francois Kaemmerle.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.