Gå direkt till innehåll
Mari Lax blir ny Affärschef med ansvar över anbud och sälj när Astar nu omorganiserar sig för att utveckla verksamheten.
Mari Lax blir ny Affärschef med ansvar över anbud och sälj när Astar nu omorganiserar sig för att utveckla verksamheten.

Nyhet -

Astar omgrupperar sig för utökad satsning - hon blir ny affärschef

Astar omgrupperar sig för en satsning på affärer. Nu flyttar anbud och sälj till marknadsavdelningen och Mari Lax blir Affärschef med ansvar över anbud och sälj.
- Astar visar med denna omorganisation att vi vill ta marknadsandelar och utveckla verksamheten, säger Joakim Ekblom, CMO ThorenGruppen.

Astar har gjort en bra start detta år. Både verksamhet och marknad har levererat ett resultat bättre än budgeterat och många enheter växer med fler deltagare. För att vässa sig ytterligare flyttar nu anbud och sälj till marknadsavdelningen.

- Målsättningen är att vinna fler och rätt anbud, öka merförsäljning och antal kursdeltagare, säger Joakim Ekblom, CMO.

Astars Mari Lax har tidigare haft titeln Affärsutvecklare men blir nu Affärschef med ansvar över anbud och sälj.

- Marknad, sälj och anbud jobbar alla med intäkter. Vi jobbar för att få in nya affärer, fler deltagare och en utökad verksamhet. På det här sättet får vi ett mycket mer synkroniserat arbete, vi kan sätta en gemensam sälj- och marknadsplan och stötta anbudsavdelningen i deras toppar, säger Lax och fortsätter:

- Nu visar vi också utåt att vi vill vara med och ta plats. Det behövs definitivt nu när det är tuffare på marknaden.

Annika Moreno fortsätter som marknadschef för Astar och hyllar nu omorganiseringen.

- Det sista året har vi firat många framgångar på Astar, vilket är superkul! Men vi strävar ju alltid efter att bli bättre, och jag tror att den nya organisationen kan bidra till att vi kan positionera oss starkare som varumärke, få fler kursdeltagare och öka säljkraften, både lokalt och på riksnivå, säger Moreno som tror att det nya upplägget kommer ge fördelar.

- Jag hoppas på synergieffekter av ett tätare samarbete mellan marknad, sälj och verksamhet, vilket jag tror kommer stärka Astar. Vi har många duktiga människor, riktiga talanger. Men som någon har sagt: ” En organisations bästa tillgång är inte bara människorna, talangerna, utan relationerna mellan människorna”.

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Tomas Ruuth

Tomas Ruuth

Kommunikationsstrateg 070-310 53 55

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 000 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.