Gå direkt till innehåll
Astar fortsätter att bidra till personal inom slakteri- och styckbranschen.
Astar fortsätter att bidra till personal inom slakteri- och styckbranschen.

Nyhet -

Astar med och bidrar till succén: "Samarbetet har varit fantastiskt"

103 tillsatta tjänster på 22 månader. Det är utfallet av projektet ”Mer mat - fler jobb” i Östergötland så här långt. Och Astar har varit med på ett hörn och bidragit till succén.
- Samarbetet har varit fantastiskt och det här är ett projekt som verkligen ger resultat, säger Astarläraren Anders Olivestedt.

I våras påbörjade Astar på uppdrag av Arbetsförmedlingen och i samarbete med HK Scan en rekryteringsutbildning inom styckning i Linköping. Eleverna fick sommarjobb på Scan över sommaren och har sedan återgått till utbildningen. I dagsläget går 23 personer utbildningen som avslutas i februari och som leder direkt ut på arbetsmarknaden.

En kortare åtta veckors-utbildning avslutades innan sommaren och gav åtta deltagare sommarjobb direkt.

De här två utbildningarna är en del i projektet ”Mer Mat – fler jobb”, vilket är ett samarbete mellan LRF, Livsmedelsföretagen, Arbetsförmedlingen och Krinova. Projektet finanserias av Europeiska Socialfonden och avslutas i maj 2022. Målet är att öka svensk matproduktion genom att stärka företag och medarbetare, samtidigt som arbetssökande och karriärbytare får en väg in i en spännande framtidsbransch.

Och Anders Olivestedt på Astar hyllar samarbetet med Arbetsförmedlingen i det här fallet.

- Det har varit fantastiskt. Det var lite krokigt i början vilket jag har full förståelse men ju mer vi jobbat tillsammans desto bättre har det blivit. Och det här är ju en utbildningsform som verkligen ger resultat, säger Olivestedt.

- I en rekryteringsutbildning finns ju ett underliggande behov och jag som brinner för att få ut folk i arbete tycker det är så roligt när vi lyckas med det, säger han.

Och att ”Mer mat – fler jobb” lyckas finns det svart på vitt på. Bara i Östergötland har 103 tjänster på 22 månader tillsatts inom primär livsmedelsproduktion och livsmedelsförädling, detta skriver Jessica Sandblom som arbetat med projektet från Arbetsförmedlingens sida i ett inlägg på LinkedIn. 

”Det här har vi gjort mitt i en brinnande pandemi och på distans, så vi kan inte vara annat än superstolta!” skriver hon.

Astar bedriver ju rekryteringsutbildningar till styck- och slakteribranschen över hela Sverige och Anders Olivestedt har sett hur det givit ringar på vattnet.

- Vi får mer och mer förfrågningar, framförallt från dem vi jobbat med tidigare. På måndag startar vi en utbildning med HK Scan i Kristianstad med 25 deltagare och i Mora drar vi gång ett projekt senare i höst med ett Siljan Chark som vi jobbat med tidigare, säger han.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.