Gå direkt till innehåll
Alexander Lindqvist, Umia Elteknik, prisas av Yrkesgymnasiet i Umeå som Månadens handledare.
Alexander Lindqvist, Umia Elteknik, prisas av Yrkesgymnasiet i Umeå som Månadens handledare.

Nyhet -

Alexander Lindqvist stolt mottagare av Yrkesgymnasiets nya utmärkelse

Yrkesgymnasiet i Umeå har börjat dela ut pris till "Månadens handledare". Första pristagare? En van handledare som agerat mentor åt flertalet elever. 
- Det är roligt att få lära upp elever och se hur de utvecklas, säger vinnaren Alexander Lindqvist glatt när han tar emot priset.

Månadens handledare Alexander Lindqvist handleder två elever från Yrkesgymnasiet, Abbas Noroozi och Viktor Hedman som båda går El- och energiprogrammet. Viktor Hedman kombinerar även sina yrkesstudier med hockeyinriktning via Thoren Sports Academy.
Utmärkelsen, som delas ut för första gången, togs emot av en glad Alexander som kallar sig något av en handledarveteran. 

– Jag har haft många praktikanter och tycker det är kul. Jag har nog handlett säkert tio elever vid det här laget. Det är en brant utvecklingskurva, så det är roligt att få lära upp och se hur de utvecklas, säger Alexander som jobbar för Umia Elteknik och då och då också möter elever som han handlett under gymnasietiden ute på byggen som färdigutbildade branschkollegor. 

Abbas Noroozi går El- och energiprogrammet på Yrkesgymnasiet och har sin praktik på en nyproduktion på Ålidhem. Att ha APL ute på en nyproduktion är bra menar Alexander, man får vara med under process från start till mål många gånger och Abbas nickar instämmande. Att Alexander är en handledarveteran värd att prisa håller Abbas med om.

– Jag blir glad och stolt över att han är min handledare och håller med om att han är en riktigt bra på det, säger Abbas.

Under åren på Yrkesgymnasiet är du ute på praktik halva skoltiden vilket innebär att du lär dig stora delar av ditt framtida yrke på en arbetsplats tillsammans med en erfaren handledare. Och en lika erfaren handledare som veteranen Alexander är nog svår att hitta, vilket är en av flera anledningar till att han nu prisas.

Utmärkelsen från Yrkesgymnasiet delas ut med motiveringen:

”Med ett brinnande intresse samt engagemang som handledare är du med och formar morgondagens medarbetare inom yrket som elektriker. Du bidrar med din kunskap, engagemang samt ditt stora hjärta till att utveckla ungdomarna tillsammans med oss på Yrkesgymnasiet i Umeå.
Du bidrar även på programråden med klokhet och sprider energi kring dig.
Vi är oerhört tacksamma för ditt engagemang och stolta att kunna utnämna dig som månandens handledare. Stort grattis Alexander!”

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.