Gå direkt till innehåll
TBS Sundsvall och Sundsvall Hockey samarbetar kring hockeygymnasiet, där det börjar 15 nya spelare i årskurs 1 till hösten.
TBS Sundsvall och Sundsvall Hockey samarbetar kring hockeygymnasiet, där det börjar 15 nya spelare i årskurs 1 till hösten.

Nyhet -

15 nya spelare börjar på TBS Sundsvalls hockeygymnasium i höst

Majoriteten från Sundsvallsområdet, men även ett par inslag utifrån. Nu är det klart vilka 15 spelare som kommer in på hockeygymnasiet på Thoren Business School i Sundsvall.

I januari tecknade Thoren Business School och Sundsvall Hockey ett nytt hockeygymnasium-avtal som sträcker sig tre år framåt. Nu står det också klart vilka 15 spelare som ska börja första årskurs till hösten. 05:orna blir totalt sett den sjunde årskullen på skolan sedan hockeygymnasiet drog i gång 2015.

- Det har varit en bättre ansökningsmängd i år jämfört med ifjol med 04:orna, så det går åt rätt håll i min värld, säger huvudtränaren Marcus Kull.

Majoriteten av spelarna är från Sundsvallstrakten där det är fokus på Sundsvall Hockey och Timrå IK. Men det ansluter även en spelare från plantskolan Njurunda SK och dessutom kommer två spelare från Västerås och en från det klassiska hockeynästet Tingsryd i Småland.

- Vår prioritet är ju på närområdet men det kan vara bra att få in lite olika hockeykulturer. Det piffar alltid till lite när alla inte känner varandra. Det blir en lite annan gruppdynamik och man får jobba ännu hårdare som ledare för att få ihop gruppen, säger Marcus som håller i träningarna tillsammans med målvaktstränaren Olle Alvebjörk.

Här är spelarna som antagits till TBS Sundsvalls Hockeygymnasium
Wiggo Nääf, Västerås IK, mv
Ian Feltendal, Västerås IK, fw
Adam Hammarstrand, IF Sundsvall, back
Anton Stenström, IF Sundsvall, c/fw
Elliot Hammarström, IF Sundsvall, fw
Manne Södervall, IF Sundsvall, back
Oscar Haga, IF Sundsvall, back
Sebastian Westerlund, IF Sundsvall, fw
Felix Heinås, Timrå IK, back
Hugo Bergman, Timrå IK, c/fw
Nils Tunbratt, Timrå IK, fw
Simon Eriksson, Timrå IK, fw
Ville Meskanen, Timrå IK, back
Lucas Falck, Njurunda SK, back
Axel Rikardsson, Tingsryds AIF, Back

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Kommunikationsansvarig 070-612 55 61

Relaterat innehåll

Mod, Kraft och Passion

ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag med stort samhällsengagemang. Företaget grundades 1999 och har expanderat varje år. Idag är vi över 2 200 medarbetare och driver bland annat gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.