Följ ThorenGruppen

Ny satsning på digital läsning på ThorenGruppens bibliotek

Nyhet   •   Feb 12, 2016 14:25 CET

ThorenGruppen AB stärker upp sina skolbibliotek.

Företaget erbjuder nu sina elever ett stort utbud av digitala magasin via Ztory.com.

- Det här är en unik möjlighet för våra elever att få läsa nyheter direkt i sin dator dygnet runt, säger gymnasiechefen Håkan Wallengren.

Ztory erbjuder en tjänst där eleverna får tillgång till hundratals tidningar och tidsskrifter direkt via dator, mobil och surfplatta. Ett slags spotify bland digitala tidsskrifter.

- Vi har skapat dessa förutsättningar för att ytterligare ge ett komplement till våra redan väl fungerande skolbibliotek och fördjupa vår lässatsning. I en tid då papperstidningens upplagor sjunker känns det helt rätt i tiden att erbjuda mobil dygnet-runt-läsning till våra elever, säger Wallengren och lägger till ytterligare en viktigt aspekt i samarbetsavtalet med Ztory.com.

- I och med det här avtalet så tar vi också miljöansvar och slipper sortera och bära ut papperstidningar till återvinningen. Det ligger också i linje med hur vi håller på implementera vårt mångfalds- och hållbarhetsprojekt på våra skolor. Vi är glada att vi kan erbjuda våra elever den här möjligheten, säger Wallengren.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.